10 съвета как да спестите от покупката на детски дрехи

Искате да освежите гардероба на детето, а сте с ограничен бюджет? Децата растат и дрехите от миналата година вече са им малки? Вижте как можете да осигурите модерен гардероб на детето, при това без излишно да натоварвате бюджета си.

1. Следете промоционалните оферти

Много сайтове и търговски вериги предлагат промоционални оферти на дрехите за предстоящия сезон. Лесно можете да закупите евтини облекла за деца без много разходи и то преди старта на сезона.

спестете-от-покупките-на-дрехи

2. Купувайте по-големи дрехи

Гледайте напред и купувайте дрехи поне с размер–два по-големи от тези, които детето ви носи в момента. Така ще можете да сте спокойни, че дори и следващата година то ще може да ги носи.

3. Outlets и намаленията в универсалните магазини

Казахме ли ви, че има сезонни намаления в края на всеки сезон? Цените понякога са до 70% по-ниски от редовните. Не пропускайте да се разходите из магазините, когато настъпи краят на сезона–ще облечете детето си от глава до пети за следващата година и то на много по-изгодни цени.

4. Унисекс облекла

Много фирми предлага универсални блузи и панталони, подходящи, както за момичета, така и за момчета. Можете спокойно да включите в гардероба на децата си и няколко подобни модела, които, след като им умалеят могат да се прехвърлят на тяхното братче или сестра.

5. Пазарувайте онлайн

Онлайн винаги е по-лесно и по-комфортно. В мрежата има много сайтове, които предлагат по-изгодни оферти от локалните магазините за детски дрехи, като Funky Kids, например. Тук можете да получите пълна информация за продукта, размерите и цветовата гама. Освен това доставката е на достъпна цена.

Все пак, когато пазарувате онлайн, обърнете внимание дали подобни електронни магазини предлагат подробна информация за продуктите си. Освен това проучете условията за връщане на покупките.

6. Отпускащи се модели

Купувайте дрехи, които позволяват да бъдат скъсявани и при нужда отпускани, като по този начин „растат“ заедно с децата ви. Така ще си спестите разходите всяка година да купувате нови. Панталон с копчета на подгъва, който се отпуска или пола с цип в долната част и яке с допълнителна гарнитура, позволяват да регулират дължината на дрехите, успоредно с растежа на вашето дете.

спестете-от-покупките-на-дрехи-2

7. Превърнете дългите панталони в шорти

Ако дънките са умалели на вашия син, спокойно можете да ги превърнете в къси панталони или шорти. Нуждаете се само от ножица и шевна машина, за да преобразите старите дрехи в нови модели, идеални за лятото.

8. Удължете полите с дантела или допълнителна притурка

Късите поли лесно могат да бъдат удължени с дантела или допълнителен волан отдолу. А ако е прекалено голяма или широка, може лесно да се трансформира в рокля.

9. Купувайте комбиниращи се модели

Някои цветове задължават съчетаването само с определени цветове, затова пазарувайте разумно. Купувайте облекла, които се съчетават лесно с останалата част от детския гардероб. Така например, дънковите панталони подхождат на почти всичко. От друга страна оранжевата блуза е свързана с определени изисквания към цветовете, тъй че внимавайте как я комбинирате.

регулиращи-се-панталони-нестандартни-дрехи

10. От колко дрехи се нуждаят децата?

И накрая, ако искате да спестите място в гардероба, помислете добре от колко точно дрехи се нуждаят децата. Най-често това са 7 ежедневни тоалета, които да можете да комбинирате, 3 модни тоалета, от които един за много официални случаи, както и 3 пижами, 2 спортни комплекта, плюс текущия асортимент от бельо, чорапи и сезонни якета и обувки. Тук бройката е изцяло по ваша преценка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *