Актуална бижутерия и нови тенденции

Има седмица на модата, а знаете ли, че и тенденциите при бижутата се представят? Актуалните бижута и новите тенденции биват представяни на панаири. Какви са тенденциите и доколко хората са подвластни на новостите в украшенията?
Истината е, че тенденциите в бижутата не са бързо променливи, както при дрехите. Така например тенденции, които са започнали през 2010/11 година са актуални и през 2012. Сред тях са големите и изпъкващи пръстени. Наред с тази тенденция се появява и нова мода,  има връщане към класическите модели, които се свързват с изчистени модели, в предимно малки размери.
Производителите на бижута залагат на естествените модели и по тази причина те вплитат в тях елементи на огън, вода, земя и въздух. Тази тенденция ще бъде актуална както за пролетта, така и есента. Тъй като всеки от елементите се свързва със своя цвят, то смело може да заложите на цветните модели. За всички онези, които смятат, че си синьото например не е техния цвят- нека не се притесняват. Има достатъчно нюански, които ще пасната идеално дори и на вашата кожа или очи. Не се притеснявайте, ако видите неочаквани цветови комбинации. Това е просто начин да си създадете добро настроение!
Широк отзвук намират и бижутата с истински флорални мотиви. Ще ги намерите под формата на огърлици, гривни, обеци. Материалът, от който са направени не е от значение- той може да е от обикновена рециклирана материя до диамант.
Интересното е, че сребърните бижута отново попадат във фокуса. Производителите връщат на мода бижута, изработени от стерилно сребро, което е емайлирано по стари техники.
Ще зарадваме и онези от вас, които обичат да имат и украшения на главите си- предимно ленти. Този сезон  те са изключително актуални. Лентите ще бъдат цветни, изчистени или с вплетени цветя и фигурки.
При висулките, които ще може да закачате по синджирите си ще  са модерни  изящно изработени и центрирани фигурки. Обикновено материалът, който е използван в центъра на висулката е кварц.
Както казвахме тенденциите при бижутата не са толкова бързо променящи се, но за това пък може да им се наслаждаваме по-продължително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *