Детски обувки за момичета – какво трябва да знаем за тях?

детски обувки а момичета

Когато избираме детски обувки за момичета, не е важно само размера и височината да са подходящи. Малките госпожици от детска възраст имат конкретни изисквания относно моделите, които носят. Но макар да не е лесно да им се угоди понякога, често пъти и ние сме затруднени, когато търсим най-подходящия модел. Но ето какво съветват специалистите, по въпроса за детските обувки и как да избираме:

1. Стабилна пета и свободни пръсти

Най-важното при избора на детските обувки са стабилните пети и свободните пръсти. Вместо остър нос, се уверете, че детето може свободно да движи пръстите си и се чувства стабилно. Добре е петите да бъдат подсилени с допълнително уплътнение. И не забравяйте — обувката може да е малко по-голяма на единия крак, но не и да стяга детските крака.

2. Естествени дишащи материи

От огромно значение е да изберете обувки с дишаща материя. Материята е най-добре да бъде естествена кожа или да е дишаща, за да има добра вентилация за краката. Най-лошото, което може да се случи, е децата ви да получат гъбички заради спарени крака. Или друго кожно заболяване. Лошата миризма пък е друг проблем, който могат да причинят.

3. Височина на токовете

Височината на токовете също е въпрос, който трябва да се вземете под внимание. Малките госпожици си умират за токчета, но е абсурд да им позволите да носят ток с височина 5 — 6 сантиметра, или повече. Специалистите обаче твърдят, че токове до 3 см са допустими, но при условие, че не са тънки, а по ширината на цялата пета. Важно е също така да проверите токът да е стабилен, и то най-добре лят, а не допълнително закачен.

4. Подметките

Проверете дали обувките имат дебели вътрешни подметки, тъй като в някои случаи може децата ви да се приберат с рани у дома. Не са малко случаите, в които подметката се оказва твърде тънка, а под нея стърчат пирони, които бодат нежните детски крака.

5. Обувки за училище, обувки за игра

Най-доброто, което можете да направите за вашето дете е, да му вземете обувки за училище и обувки за игра.

Имайте предвид, че децата скачат, тичат, газят кални локви и са много по-подвижни от нас. Затова, когато купувате детски обувки за момичета, не подминавайте и тази подробност. За игра осигурете на детето си удобни обувки, с които ще може да тича спокойно, да играе и които са стабилни и здрави.

За училище можете да подберете по-официален модел, който е подходящ и за по-официални дрехи, но също осигурява стабилност и комфорт на крака. Уверете се единствено, че и двата модела са с връзки или каишки, които държат стабилно детския крак и не му позволяват да се изплъзне или деформира.

6. И накрая — подметките.

Те трябва да са гъвкави и стабилни, в същото време достатъчно дебели, за да не усещат децата камъчета и твърдостта на настилката, по която ходят. Бъдете сигурни, че обувките са с удобни подметки, които не се пързалят, тъй като може да се стигне и до подобни инциденти. Но най-важното е да оформи правилно детското стъпало, а не да го стягат или деформират. Затова избирайте внимателно точните размери, а не се предоверявайте на мнението на децата или продавачките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *