Каво ни казват древните руни

В последните няколко години медальоните изобразяващи руни станаха популярни сред младите хора. Обикновено, всеки медальон представлява изображение на един знак. Този знак се свързва с конкретно значение. В зависимост от значението, всички руни могат да се превърнат в талисман за носещия ги. Руните представляват древна система, за изобразяване на природните сили. Те могат да бъдат определени като пиктограми. Руните са измислени от хората във времената, когато все още липсват азбуките на отделните народи.

Според древните скандинавци всички руни са дело на бог Один! Той ги дал на хората, за да си служат с тях. Според изследователите на тези древни знаци, в тях е скрит смисъла на живота. Древните вярвали, че руните съдържат божествената милост и мъдрост. Стара скандинавска легенда гласи, че бог Один прекарал девет дни на дървото Игдрасилс. През това време, той бил измъчван от глад и жажда и когато отчаянието го изпълнило, Один съзрял руните. Според други предания, бог Тор и Один сами изковали пиктограмите с помощта на Мьолнир ( Чукът на Тор).

Руните били използвани от маговете в техните предсказания и ритуали за добра реколта. Знаците били използвани за призоваване на природни сили, магии и лечителство. Малко по – късно, пиктограмите били обвързани с издаваните звуци от хората и така се появило руническото писмо. Днес се смята, че руните помагат както за предсказване на бъдещето, така и за неговата промяна. Хората, които имат любовни проблеми могат да се снабдят с медальон с Беркана – Бреза. Символът е известен като руна на любовта. Той спомага за подобряване на семейните отношения.

Жените, които искат да забременеят могат да носят колие с тази руна. Дагаз – Ден е руната, която преобръща живота напълно. Носещият амулет с тази пиктограма ще намери новия път бързо. Руната предпазва от беди и нещастия. Тейваз – Тор е символът на успеха. Той премахва пречките, които стоят на неговия път. Ако мислите, че близките ви хора крият тайни от вас, тогава можете да се доверите на руната Перт. Тя се свързва с разкриването на истината и отключването на затворените врати. Алгиз – Лос е руната на спокойствието. Медальон с този знак ще донесе благополучие и ще предпази от беди този, който го носи.

На хората, които се занимават с търговия се препоръчва да се снабдят с амулет с руната Еваз – Кон. Нейната мистична сила се крие в способността и да привлича богатството и да води до успешен край всяко бизнес начинание. Лагуз – Вода е пиктограмата, която засилва интуицията в собственика си. Ако имате чувството, че се въртите в затворен кръг, тогава си намерете амулет с Халгаз – Град. Тази вид руни разбива преградите. Продължителното и носене осигурява премахването на пречки от всякакъв характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *