Гранат и сребро

Гранатът се характеризира като скъпоценен камък. Той отдавна е доказал качествата си, които определят и по – високата му цена. Камъкът е идеален за инкрустация в сребърни бижута, а разноцветността му е още един плюс за бижутерите. Названието на камъка идва от латински и буквално означава „ семена на гранатово дърво“. Цветовете на камъка варират между червен, зелен, бял, жълт и кафяв. Гранатът се приема за символ за приятелството, емоциите и любовта.

Днес, находища на този скъпоценен камък са разработени в Якутия, Чукотка, Австралия, Австрия, Бразилия, Замбия, САЩ и др. страни. В миналото се смятало, че сребърно бижу с червен гранат ще засили чувствата между двама влюбени, ще придаде смелост и енергия на този, който го носи. Вярвало се, че гранатът засилва издръжливостта и чувството за достойнство. Вещиците и хората, чиито дела били свързани с отвъдния свят си набавяли задължително сребърен пръстен с черен гранат. Те вярвали, че такова бижу би им помогнало в изграждането на мост към отвъдното и общуването с души на починали хора.

Сребърните бижута с червен гранат били предпочитани главно от младите хора. Много често, приятелите си разменяли накити изработени от сребро и червен гранат, за да докажат силата и чистотата на своето приятелство. Влюбените също си правели такива подаръци, но с цел да докажат лоялността си един към друг и силните чувства. Поради тази причина, гранатът все още се смята за камък на верността и емоциите. Според съвременната нетрадиционна медицина, сребърно бижу с гранат ще спомогне за отварянето на първа чакра. Сребърен накит с червен гранат ще подобри храносмилането. Сребро и зелен гранат ще спомогне за подобряване на кръвообръщението. Жълтите и кафяви гранати ще помогнат в борбата с кожни заболявания.

Сребърното бижу с гранат носи наслада за окото, но също подобрява настроението на този, който го носи, премахва скръбта и лошите мисли и внася радост в живота. Накит от сребро и гранат ще бъде подходящ за музиканти, художници, модни дизайнери и всички останали, които се занимават с изкуство. Астролозите препоръчват носенето на бижу с този камък на родените под знака на Овен и Лъв.
Сребро и гранат може да се окаже една от най – печелившите комбинации за ювелирното производство. Металът и скъпоценният камък се впиват в едно цяло, за да доставят радост за окото на всеки ценител.

2 thoughts on “Гранат и сребро”

  1. falcon каза:

    Бижуто ми харесва много, къде може да се закупи?
    http://jelliverybg.com/granat-i-srebro/

    1. Husein Yuseinov каза:

      Здравейте, за съжаление сайта ни преустанови продажбата на бижута, не сме сигурни от къде може да си го закупите сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *