Гранат и сребро

Гранатът се характеризира като скъпоценен камък. Той отдавна е доказал качествата си, които определят и по – високата му цена. Камъкът е идеален за инкрустация в сребърни бижута, а разноцветността му е още един плюс за бижутерите. Названието на камъка идва от латински и буквално означава „ семена на гранатово дърво“. Цветовете на камъка варират между червен, зелен, бял, жълт и кафяв. Гранатът се приема за символ за приятелството, емоциите и любовта.

Днес, находища на този скъпоценен камък са разработени в Якутия, Чукотка, Австралия, Австрия, Бразилия, Замбия, САЩ и др. страни. В миналото се смятало, че сребърно бижу с червен гранат ще засили чувствата между двама влюбени, ще придаде смелост и енергия на този, който го носи. Вярвало се, че гранатът засилва издръжливостта и чувството за достойнство. Вещиците и хората, чиито дела били свързани с отвъдния свят си набавяли задължително сребърен пръстен с черен гранат. Те вярвали, че такова бижу би им помогнало в изграждането на мост към отвъдното и общуването с души на починали хора.

Сребърните бижута с червен гранат били предпочитани главно от младите хора. Много често, приятелите си разменяли накити изработени от сребро и червен гранат, за да докажат силата и чистотата на своето приятелство. Влюбените също си правели такива подаръци, но с цел да докажат лоялността си един към друг и силните чувства. Поради тази причина, гранатът все още се смята за камък на верността и емоциите. Според съвременната нетрадиционна медицина, сребърно бижу с гранат ще спомогне за отварянето на първа чакра. Сребърен накит с червен гранат ще подобри храносмилането. Сребро и зелен гранат ще спомогне за подобряване на кръвообръщението. Жълтите и кафяви гранати ще помогнат в борбата с кожни заболявания.

Сребърното бижу с гранат носи наслада за окото, но също подобрява настроението на този, който го носи, премахва скръбта и лошите мисли и внася радост в живота. Накит от сребро и гранат ще бъде подходящ за музиканти, художници, модни дизайнери и всички останали, които се занимават с изкуство. Астролозите препоръчват носенето на бижу с този камък на родените под знака на Овен и Лъв.
Сребро и гранат може да се окаже една от най – печелившите комбинации за ювелирното производство. Металът и скъпоценният камък се впиват в едно цяло, за да доставят радост за окото на всеки ценител.

2 коментара за “Гранат и сребро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *