Гривни Шамбала

Гривните Шамбала нашумяха през изминалите няколко години. Заедно с навлизането на източните философии и чуждите религии, тези бижута наводниха родния пазар. Хората им придават магически свойства, а някои се кълнат, че са усетили тяхното магическо въздействие върху своя живот. Но да започнем от начало.

Кога и от кого са създадени гривните Шамбала?

За пръв път, гривните започват да се разпространяват в Париж. Годината е 1994. Мад Корнерул създава първата колекция с бижута Шамбала. Той се прославя с увлечението си по древните индиански и скандинавски символи, които умело вплита в своите бижута. През 1996г., Мад мести своето ателие в Ню Йорк. Само година по – късно, той започва да създава колекции, които са вдъхновени от африканските форми и символи. През 2001г., Мад представя в Ню Йорк своята колекция „Звездата на Шамбала“. Интересното е, че за нейната направа, бижутерът е използвал злато, 18 карата и диаманти. Незнайно защо, публиката не оценява бижутерийните му изделия. След този неуспех, Мад сменя своето местожителство. Той се установява в Копенхаген (Дания). Попадайки там, той започва да се вдъхновява от традиционната йога и медитация. Под тяхно влияние, бижутерът и неговият брат започват усилена работа върху създаване на колекцията „ Изгряващата Звезда“. Не след дълго, тя обира овациите в страни като САЩ, Швейцария, Франция, Норвегия и Германия.

Какво представляват гривните Шамбала днес?

Днес, прословутите гривни Шамбала представляват най – често скъпоценни камъни и кристали, които са преплетени с шнур. Последователите на източните философии казват, че тибетските монаси вярват в мистично, небесно царство наречено Шамбала. Според запазените легенди, царството се намира някъде в Азия, но е изключително трудно да се открие точното му разположение. Смята се, че гривната Шамбала е символ на прецизността, мира и просвещението. Характерно за това бижу е, че всяка гривна е сама по себе си уникална. Вярва се, че камъните, които са вплетени в бижуто имат оздравително въздействие върху организма на този, който го носи.

Как се използват гривните?

Много хора използват гривните при медитация. Те вярват, че накитът усилва силата на духа. Няма значение дали гривните са предназначени за моден аксесоар или духовен атрибут. Всяка една от тях е изработена на базата на специална духовна техника и следва правилата. Смята се, че гривните притежават свое излъчване, което може да бъде усетено от хората. Поради тази причина не е добре да се дава гривна Шамбала като подарък. Човекът, който ще носи гривната  трябва сам да я избере. Неговата интуиция ще го насочи към тази гривна, която би повлияла в положителен аспект на неговия живот. Голям е процентът на хората, които носят накитът като моден аксесоар. За щастие, все повече от тях започнаха да обръщат внимание на значението и силата на гривната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *