Идеалните бижута според зодията

От древни времена се смята, че всяка зодия има собствен камък, който да я пази. В наши дни зодиакалните знаци и бижутата са свързани в неразривна връзка. Ако не подберете правилно бижуто или камъка, според вашата зодия, може да ви сполети зло, смятат астролози. Затова пък, ако изберете точното бижу, със сигурност ще имате огромен късмет. Предлагаме ви един лесен начин, според който да откриете идеалното бижу за вашата зодия. А защо не и перфектния подарък?

овен 2

Овен

Идеални за вас са ярките камъни. Диамант, аметист, тюркоаз, родонит и рубин са идеалните камъни за вас. Перфектното бижу за вас е тънкият и гладък пръстен с един-единствен, но впечатляващ камък отгоре.

телец

Телец

За вас идеално е златото във всичките му форми. Няма значение дали става въпрос за обеци, колие или гривна–златното бижу трябва да се превърне в неделима част от облеклото ви. По принцип изчистените златни бижута са за предпочитане, но ако искате да ги комбиниране с камъни най-подходящи за вас са берил, тюркоаз, изумруд, или цирконий.

близнаци

Близнаци

Това е най-пъстроцветната зодия. За вас астролозите препоръчват да съберете най-малко десет бижута с различни камъни и изработени от различни метали. Носете ги според личния си вкус и настроение. Идеалните камъни за вас са александрит, аметист, аквамарин, тюркоаз, изумруд, родонит, сапфир, топаз, берил, хризопрас и цитрин. А най-подходящите бижута са тези с форма на пеперуда, цвете или някое насекомо.

рак

Рак

За представителите на рака най-подходящи са камъните символизиращи елемента вода. Камъните ви трябва задължително да бъдат в сини и зелени нюанси–лунен камък, черен опал, тюркоаз, аквамарин, родонит и берил. Винтидж стилът е перфектен във вашия случай.

лъв

Лъв

За царя на животните и най-огнения знак от зодиака само силните царствени и огнени кристали са подходящи. Металът без съмнение е масивно злато, във всичките му форми, но камъните задължително трябва да бъдат в огнени цветове.

Лъвовете ще се чувстват най-добре с опали, рубини, топази, берил, тъмен ахат, цитрин, тъмен планински кристал и всички жълти камъни. Идеалното бижу за вас е златен пръстен с рубин или жълт диамант, който да привлича вниманието отдалеч. Както и всичко, което веднага ще накара всички да ви се възхитят.

дева

Дева

Девата се чувства най-добре със сребърни бижута, или сплави съдържащи кадмий и цинк. Камъните за нея са нефрит, карнеол, кристал, а най-подходящи са цветно – тематичните бижута.

везни
Везни

Подобно на везните и камъните на тази зодия носят в себе си баланс и хармония. Идеалните бижута за вас са романтичните бижута от сплав от злато и сребро с декоративни елементи. Демантоид, лапис, опушен кварц, яспис, турмалин и родонит са най-подходящи за вашата зодия.

скорпион

Скорпион

Това е най-загадъчния знак от зодиака. Най-подходящия метал за него е платината и то във формата на брошка или на пръстен на дясната ръка. Топаз, перла, лапис, лазурит, ахат, малахит, кварц и нефрит са най-подходящите камъни за него.

стрелец

Стрелците

За най-свободолюбивия знак в зодиака най-подходящи са изчистените бижута, в които камъните са вградени без никакви детайли и обработка. Колиета, гривни, всичко трябва да е семпло, изчистено и без никакви претрупани декорации. Любимите камъни на стрелците са бледия аквамарин, светлолилавия аметист променливия александрит и тъмносиния сапфир. Идеалният метал за тях е платината.

Козирог 2

Козирог

За козирога любимите камъни са всички червени, черни и жълто-червени камъни. Късмет им носят, коралът, рубинът, ониксът и малахитът. Обичат бижутата със старомодно излъчване.

водолей

Водолей

За да впечатлите един водолей заложете на уникалната изработка на бижуто. Няма нищо друго, което да го зарадва така, както необичайната форма и уникалния външен вид. Те не се впечатляват от злато и диаманти, а от необичайния стил на бижутата, макар любимият им камъни да са изумруда, гранита и ахата.

Риби

Риби

И тази водна зодия предпочита синьо-зелените камъни в комбинация със злато. Берил, изумруд, сапфир, перли, турмалин, хематит, са най-подходящи за тях. Простите и елегантни аксесоари в пастелни нюанси са най-подходящи за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *