Изборът на шаферски рокли

шаферкитеНа сватбения ден всяка булка има нужда от подкрепа, напътствия и верен човек, който да ѝ дава кураж. Това обаче не е майката, нито сватбения агент. Това са шаферките, които в този ден, освен като „украса“ на сватбеното тържество са и като сестри за булката. В този ден погледите, освен върху младоженците се скупчват и върху шаферките, които винаги са така очарователни и придават на цялото събитие допълнително блясък.

Наред с избора на сватбени булчински рокли върви и изборът на шаферски рокли, които са не по – малко важни. Те могат да подчертаят красотата на булката, могат да я засилят или напълно да я засенчат. За да не се стига до неловки моменти точно на сватбения ви ден внимателно следвайте съветите по – долу. Те ще ви насочат към правилния избор.

Първо решете кой ще се погрижи за финансовата страна на нещата. Ако булката поеме инициативата, то тя ще определи бюджета за роклите и аксесоарите на шаферките. Ако шаферките решат сами да поемат този разход, съответно те сами определят тавана на бюджета.

Стилът на шаферските рокли е изключително важен в този момент. Избирайте пастелни тонове, изчистени линии и ако е възможно по – малко аксесоари. Избягвайте ярките и кичозни детайли, те ще придадат една тежест на тоалета, която със сигурност е нежелана от всички вас.

Придържайте се към концепцията на сватбеното тържество, когато избирате шаферските рокли. Все пак шаферките са там, за да допълват това събитие, да са част от него, а не да се открояват и отделят от целия синхрон.

Проблемът с размерите винаги е съществувал, вероятно и вие ще се сблъскате с него. Може много да ѝ се иска, но едва ли вашите шаферки ще носят един размер рокли. Ако това е така сте истинска късметлийка, но тези, които нямат вашия късмет ще посъветваме следното. Изберете един конкретен модел, който всички шаферки харесват и ще облекат с удоволствие. След това изберете и плат за роклите, от който всички са във възторг и намерете най – добрия шивач, който ще се погрижи за това вашите шаферки да бъдат облечени с най – хубавите рокли.

Не забравяйте да направите една последна проба, както на булчинската, така и на шаферските рокли няколко дни преди сватбата. Доста често при стрес и напрежение дамите губят тегло или пък го увеличават. Така че ако се налагат корекции нека бъдат извършени навреме.

Това че шаферките не трябва да засенчват булката съвсем не означава, че трябва да бъдат съвсем обикновени. Погрижете се не само за красивите им рокли, но и за красивите прически, грим, маникюр. Обърнете внимание на детайлите, защото точно те превръщат сватбеното тържество в едно приказно изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *