Как да почистим сребърните накити

За да се докаже истинското съдържание на сребро в някое бижу, то трябва да почернее. Почернеят ли сребърните накити, те не са толкова привлекателни. Как може да се справим с този проблем? Не е нужно всеки път да ходим при златаря и да даваме излишни пари, особено ако процедурите са възможни и в домашни условия.
Заварявате вода в една тенджера. След което слагате сребърното бижу в алуминиево фолио. Във водата добавяте малко сол. След това поставяте увито във фолио сребро за поне един астрономичен час. Някои може просто да не овиват среброто, да да пуснат парче фолио. Когато извадите бижуто- само подсушавате, а то вече ще е добило първоначалния си блясък.
Процесът на почистване всъщност е шлифоване. Къде може в домашни условия да имаме шлифовъчен материал- в пастата за зъби. Може да нанесете върху четка за зъби (нека да е някоя стара четка) и да натъркайте. Оставете така за 5-10 минути. Изплакнете с вода и подсушете.
В магазините има сребриста лента, която се използва за почистване и в ателиетата. Тя действа на принципа на алуминиевото фолио. Може да си купите такава и да увиете среброто вътре.
Пушачите биха могли да почистят накитите си, докато си пият кафето и пушат цигарата. Условието- трябва да съхранят пепелта от изгорялата цигара. След това с четка за зъби, парцалче или гъба нанасят върху бижуто и изплакват.
Ако не сте пушач пробвайте с вода, бакпулвер и по възможност мека четка за зъби. Оставете така няколко минути и изплакнете.
Съветът на баба. Доматената супа прави чудеса. Само, че тогава тя няма да е годна за ядене. Може да се лишите от някоя друга лъжица в името на бляскавото си украшение!!! Направете супата. Отсипете от нея в купичка и накиснете среброто за няколко минути на котлона. Извадете с лъжица и оплакнете на мивката.
Време е да изберете най-подходящия, според материалите с които разполагате, за да почистите сребърните накити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *