Камъни и сребро

Колелото на модата се върти непрестанно. Сезоните се сменят, тоалетите се сменят, но някои неща си остават вечни. Сребърните бижута са тези, които и след 10 години ние отново ще носим с гордост. Дизайнерите на бижута продължават да творят различни по форма и големина украшения. Масивни пръстени, нежни колиета, обеци или гривни, те присъстват неизменно в шкафчето на всяка една жена.

Оказва се, че среброто е най – предпочитаният благороден метал от дамите. Неговата цена, бляскав вид и непретенциозен цвят го правят лесен избор за всяка дама. Среброто може умело да се съчетава с всякакъв цвят дрехи и визия. От нежни колиета за визията на „лолитка“, до масивни пръстени за бунтарките по душа. Но това, което прави сребърното бижу настина неустоимо е камъкът. Камък с природен произход или кристал, това е без значение. И двата вида придават загадъчен и бляскав вид на среброто. Кристалите са по – подходящи за нежни бижута, докато камъните подхождат повече на старинно изглеждащи накити. Камъните придават онази така желана „арт визия“.

Инкрустацията на камъни е позната още от времето на Древен Египет. Историческите извори сочат, че древните египтяни са прилагали умело техниката за инкрустиране. Днес, една от най – честите комбинации, която може да срещнем е сребърно бижу с камък. Когато бижутерите работят със сребро, те се спират върху камъни като ахата, ясписа и други необикновени минерали. Последните години тези бижута добиха огромна популярност.

Всяко традиционно и наглед обикновено сребърно произведение може да разчупи наложените стереотипи с инкрустиран камък. За целта се подбират нетрадиционни форми и размери. Дори при инкрустацията на кристали и диаманти започна да се наблюдава тенденцията на умишлено придавани странни и неправилни форми. Нежно изработените сребърни накити също не са пренебрегнати. Благодарение на съвременните технологии, камъните и кристалите добиват с лекота миниатюрна и елеганта форма. Едни от най – известните примери за инкрустация са бижутата на „Сваровски“. Авторските сребърни украшения също превземат фантазиите с причудливите комбинации от разноцветни камъни и сребро.

Среброто само по себе си е красиво. То не се нуждае от поправка или допълнение. Но представено в комбинация с красив камък, то оживява. Камъкът разчупва ледения блясък и придава топлотата на майката природа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *