Кристали Сваровски

  Кристалите Сваровски са символ на лукс, качество и елегантност. А бижуто с кристали е идеален подарък за всяка жена. Още древните хора разчитали на лечебните свойства на кристалите. Използвали ги заедно с различни билки и кехлибар в тайнствените си ритуали и заклинания. Хората вярвали, че различните цветове на кристалите носят различен заряд и помагат при решаването на здравословни проблеми от всякакъв вид. Ако вече сте решили да подарите кристали Сваровски, но се чудите точно какви да изберете, нека видим какви са свойствата на цветовете.
За никого не е тайна, че прозрачните кристали Сваровски са едни от най-предпочитаните за направата на бижута. Според древните хора прозрачните кристали символизират чистота и откровеност. Ако искате да демонстрирате пред някого искрените си чувства, подарете бижу с кристали в прозрачен цвят.
Червените кристали пък подарете на най-любимия човек.. Червеното е свързано с любовта, а кристалите в ален цвят са подходящи при нормализирането на ниско кръвно налягане. Жълтият цвят укрепва нервната система. Освен това помага при храносмилането и древните вярвали, че жълтото носи радост.
Кристалите с оранжев цвят пък помагат при лечението на белите дробове и подобряват функциите на жлезите с вътрешна секреция. Зелените кристали били използвани в тайнствени ритуали за красота. За зеленият цвят се счита още, че засилва процесите на възобновяване на тъканите и успокоява психиката.
Светло сините кристали също успокояват, а тъмно сините носят енергия.
Днес, сред пъстрата палитра на Сваровски има много цветове, за които няма обяснение. Едни от най-красивите цветове в колекциите бижута Сваровски са аметист, аквамарин, циркон, мед, дорадо, волкано, сиам.
Дали свойствата на тези цветове са неизвестни, или пък всеки сам трябва да открие своя цвят?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *