Малахит и сребро носител на мъдрост

Малахитът е поредният камък, с който ни изненадва Природата. Цветът му го прави изключително подходящ за комбинация със сребро. Камъкът е с различни цветове, но общото между тях е , че те всички клонят към зелен. Най – известният малахит е този с наситено зелен цвят. Камъкът си е спечелил популярност още в Древен Египет. Египтяните го използвали за направата на различни талисмани.

През 1635г., било открито малахитено находище в Урал. Това дало другото название на камъка, а именно „руски камък“. Към днешна дата, находищата в Урал са изчерпани, но добивът продължава да се извършва в Германия, Румъния, Китай, Казахстан и др. Малахитът се определя като камък на здравето. Той е добре известен на практикуващите йога. Препоръчва се носене на малахит и сребро за отваряне на трета чакра (слънчев сплит), четвърта чакра ( сърдечна) и шеста чакра (трето око).

Смята се, че камъкът прочиства невидимите канали, през които енергията навлиза в нашето тяло. За целта е добре малахитът да бъде носен инкрустиран в сребърно колие, колкото може по – близо до сърцето. Сребърни обеци, инкрустирани с малахит ще блокират възможността за поява на зъбобол. Малахитът оказва добро действие в процеса на регенерация на кожата и облекчава пристъпите на астма. В миналото се вярвало, че камъкът е носител на мъдрост, хитроумие и вътрешна хармония. Възрастните хора изработвали амулети от минерала за малките деца, като вярвали, че те ще бъдат защитени от „зли сили“ и болести. Сребърен пръстен с малахит ще намали вредното радиационно облъчване.

Както бижутерите, така и специалистите препоръчват камъкът да бъде инкрустиран в сребърни накити и по-рядко в медни, но никога в златни. Малахитът се използва в сребърната бижутерия най – вече при направата на малки висулки за сребърни колиета. Тези, които вярват в свръхестествените сили трябва да знаят, че камъкът услива чара и привлекателността. Сребърно бижу с малахит е подходящо за хора, които са отдадени на изкуството. Изключително благотворно на артистите влияе сребърен пръстен с малахит.
Камъкът е достатъчно красив, за да бъде пожелан от всяка жена. В комбинация с красиво сребърно бижу, той разкрива своите качества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *