Морион и сребро символ на черната магия

Камъкът морион не е така добре познат на мнозинството от нас, но за сметка на това ювелирите от цял свят започнаха да го вграждат в своите произведения. Среброто се оказва благодатен метал за изпъкването на тъмния цвят на този камък. Морионът се определя като черен или тъмно – кафяв кварц. Неговата непрозрачност е причината, поради която камъкът изглежда толкова добре инкрустиран в сребърни накити. Находища на морион са разкрити в районите на Чехия, САЩ, Франция, Казахстан, Украйна, та дори и в Алпите. Морионът се среща и под названието „черен кристал“.

В миналото, този камък е бил използван най – много при направата на сребърни траурни пръстени. Морионът е бил известен най – вече на магьосниците, некроманите и всички, за които се смятало, че били отдадени на изкуството на черната магия. Сребърни пръстени с този камък били използвани от хората, които осъществявали контакт с душите на починалите.Смятало се, че камъкът е опасен за носене от слаби и неуравновесени хора.

Понякога, морионът можел да изпрати на своя собственик заблуждения относно смисъла на съществуване и нереални фантазии. Хората вярвали, че камъкът ще доразвие добрата страна на порядъчния човек, но ще засили тъмната страна в този, който има зли помисли. Днес, дали заради древни поверия и доза злокобност, бижутерите избягват да ползват черен морион за инкрустация на своите бижута. По – предпочитан е камъкът в неговия по – опушен вид и винено – жълт цвят.

Според лечителите занимаващи се с нетрадиционни методи за лечение се шири представата, че морионът спомага за подобряване на състава на кръвта и предпазва своя притежател от инсулти. Поради това е добре, той да бъде носен като висулка на сребърно колие, близо до сърцето. Камъкът спомага за разтварянето на коронната чакра и развиването на духовността. Занимаващите се с ясновидство предпочитат да носят сребърен пръстен с морион, като вярват, че камъкът ще засили тяхната дарба. Сребърно колие с морион би било подходящо да се носи от човек, който е загубил вярата си в живота. Противно на свързването му със задгробния свят, камъкът възвръща желанието за живот в този, който го носи. Морионът е подходящ за хората родени под знака на Скорпион.

Зловещ или не, този камък е подходящ избор за инкрустация на сребърно колие. За наша радост, бижутерите от цял свят са спрели отдавна да се вслушват в злокобни поверия. Днес, сребърен пръстен с морион представлява една доста добра изненада за любимия човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *