Мъжки бижута

Кой каза, че бижутата са само за жени? Ако погледнем назад във времето, мъжете първи са носили украшения като символ на власт, смелост и социален статус. Днес, позабравената мода на мъжките аксесоари се завръща.
Часовникът, като най-разпространеният мъжки аксесоар, е подходящ за всяка ситуация. Освен, че е много практичен, ръчният часовник има и естетична функция. Когато избирате часовник за мъж е по-добре да се насочите към по – универслен тип, който да подхожда на всяко облекло. Мъжките часовници са по-груби, с по-голям циферблат и обикновено са от стомана. Много ефектни са и електронните часовници с кожена каишка. Можете да се спрете на такъв модел, ако не разполагате с много средства.

Пръстените също са сред предпочитаните мъжки аксесоари. Най-често са изработени от благородни метали и са гравирани. Всеки мъж може да си позволи един или два пръстена освен брачната халка, стига те да се съчетават добре с останалите бижута и аксесоари. Мъжката гривна е аксесоар за ежедневието. Тя може да бъде изработена от различни материали, но най-разпространените са сребро и кожа. Сребърните мъжки гривни са с по-груба плетка и трябва да се комбинират с другите бижута. Кожените гривни са големи, с различни шевове или капси.

Сред мъжките бижута, особено място заема и ланецът. Той е с по-груба плетка, обикновено златен или сребърен. По-добре е да се носи под блузата, а не върху нея. Така присъствието на мъжкото бижу само се загатва, а не се набива на очи. При избора на ланец трябва да се съобразите с фигурата си, за да не изглеждате смехотворно.

Обеците при мъжете не са задължителни, но ако искате все пак да носите- не се притеснявайте да го правите. Въпреки, че в днешно време обеците се смятат за типичен женски аксесоар, първоначално са носени от мъже. Известни личности като Цезар и Шекспир са били почитатели на украшенията за уши. Все пак, не прекалявайте с волностите при обеците. Изберете си малка обеца с винт или сребърна халка.

Ръкавелите и иглата за вратовръзка също спадат км модните украшения в мъжкия гардероб. Те обикновено служат за акцент на строгия костюм и имат практична употреба. Изберете опростен вариант на тези аксесоари и не носете други бижута с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *