Оникс и сребро

Ониксът е полускъпоценен камък. Названието му е изключително популярно, но малцина са тези, които са способни да различат камъка от ахата. Това се дължи на факта, че ониксът е разновидност на ахата. В структурата на камъка оникс се откриват ивици с различни цветове. Разнообразието на ивиците, както и тяхната дебелина са главен фактор при определянето на цената на камъка. Ониксът е предпочитан за инкрустация на сребърни пръстени. Най – често срещаният цвят на камъка е черен. А комбинацията между черен камък и сребро е вечна и доказала се сред почитателите на ювелирното производство. Оникс се добива от откритите и разработени находища в Египет, Алжир, Афганистан, Аржентина, САЩ, Мексико, Пакистан и др. страни.

Камъкът бил добре познат на древните жители на Вавилон, Египет и Шумер. Обикновено, те го използвали за инкрустация на статуи на божества. Ониксът бил вграждан в тази част на статуята, към която се целяло да се привлече вниманието. Съвременните ювелири работят най – вече с черен оникс, но също и с камък с цветово съчетание сиво и бяло, червено и бяло или кафяво и бяло. Както в миналото, така и днес се вярва че ониксът е камъкът, който ще спомогне за натрупването на положителна енергия в човешкото тяло.

Сребърно бижу с черен оникс ще предпази своя собственик от нерешителност и подозрителност. Камъкът е подходящ за настъпателните хора. Вярва се, че сребърен пръстен с оникс ще закриля своя притежател от внезапна смърт и нелепи инциденти. Сребърни обеци с черния камък ще спомогнат за изчистване на мислите и разкриване на чужди замисли. Накитите с оникс запазват семейното щастие и регулират притока и разхода на енергия. Нетрадиционната медицина придава лековити качества на този камък. Смята се, че вграден в колие оникс ще държи настрана депресията, ще облекчи болката от всякакъв характер и ще отнеме стреса. За дамите ще бъде интересно да знаят, че сребърно бижу с този камък ще спомогне за намаляване на чувството на глад.

Индийските лечители препоръчват всеки от нас да има поне по едно бижу с оникс, така  камъкът концентрира бионергията и възпрепятства навлизането на болести в човешкия организъм. Ониксът разтваря трета чакра (слънчев сплит). Цветът му може да повлияе и на други чакри. Камъкът е подходящ за хора с дух на бойци, готови да побеждават във всичко. Астролозите препоръчват родените под знака на Рак и Близнаци да носят поне сребърен пръстен с оникс. Камъкът ще окаже благотворно влияние върху всеки един човешки организъм, но родените под посочените два зодиакални знака, ще се радват на най – добрия резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *