Покупка на злато онлайн

С настоящата статия бихме искали да ви предупредим за евентуалните злоупотреби, които са станали често срещан трик при измамниците. Или покупката на злато онлайн е донякъде нож с две остриета. От една страна бързо и сигурно, но дали достатъчно качествено и реално?

Грешка е да мислите, че при съвременните средства за комуникация и по-специално интернет, измамниците ще бъдат заловени бързо. Напротив. Какво правят те? Създават сайтове, в които предлагат различни златни бижута. Подробно описват начините на доставка. След определен период от време е напълно възможно този сайт да изчезне. Но това не е точно така. Те създават негови дъщерни сайтове, с които ще започнат да мамят следващите клиенти.

Един от най-големите проблеми, предупреждават от „Съюза на златарите в България“ е предлагането на 24-каратово или 14-каратово злато, а неговото реално съдържание да не надвишава дори 8-9 карата. Друг трик е предварителното плащане. Най-често чрез eBay, Pay-Pal. Те убеждават клиентите си, че това е обичайна практика. А в същото време започват да протакат сроковете на доставка. Не приемайте такава сделка. Плащайте своето злато, което сте поръчали онлайн, едва след доставка от куриер.

Когато видите златни бижута, още повече маркови, нека цената задейства вашата лампичка. Няма как маркови златни бижута да се продават на нереално ниски цени. Явно те не съществуват. Истинските онлайн магазини, които работят коректно, винаги ще отговорят на запитването, било то по телефон или имейл. За тях клиентската удовлетвореност стои на първо място.

Не пазарувайте от съмнителни магазини. И нека надписи от сорта на „с над 10 години опит“ не ви подвеждат. Има достатъчно източници в интернет, с които може да разберете реалното съществуване на всяка една фирма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *