Преимущества на сребърните бижута

В днешния свят, бижутерийното производство е достатъчно добре развито. То задоволява всеки вкус и предпочитание. Пазарът изобилства от накити, произведени от различни метали и материали. Всеки от нас би изпитал трудност в направата на избор на подходящо бижу. Съзнателно или не, все повече хора се ориентират към закупуването на сребърни бижута . Очевидно, среброто има своите преимущества пред останалите благородни метали.

На първо място в списъка за преимущества поставяме сребърния цвят. Този бляскав и същевременно неутрален цвят създава възможността сребърното бижу да бъде съчетано с всякакъв вид и цвят тоалет. Среброто се очертава като непретенциозно към цветовите решения. На второ място ще поставим възможността за инкрустация с камък на съответното бижу. Всеки един камък, без значение от цвета или вида си, би изглеждал невероятно върху сребърен пръстен, гривна или колие. Поради своите цветове, златото и медта не биха изглеждали естетически добре с инкрустиран камък в какъв да е цвят.

Среброто се очертава и като металът, който носи със себе си най – малка вероятност да причини алергия. Медицината отдавна е доказала неговите свойства да се бори и убива зарази и различни видове гъбички. Препоръчва се да се слагат сребърни обеци на деца, склонни да развиват кожни алергии. Следващо преимущество на сребърното бижу е неговото лесно поддържане. То трябва да се държи на тъмно, далеко от слънчева светлина.

Добре е, ако всяко сребърно бижу се съхранява в отделна торбичка. Ако все пак, среброто загуби своя блясък, щетата е лесно поправима в домашни условия. Не се изисква специална обработка от бижутери. Полирането ще възвърне блясъка. За целта е необходима паста, която може да бъде закупена от всеки един бижутериен магазин. Потъмнялото колие се поставя за около половин минута в пастата и това изчерпва всичко необходимо, което трябва да се направи. За съвсем кратко време, старото сребърно бижу придобива отново лъскав вид. Като най – голямото преимущество на среброто може да се определи неговата цена. Златото е твърде скъпо, медта не е толкова луксозна, а среброто съчетава в себе си достъпна цена и лукс.

Цената на сребърното бижу се определя от неговата проба ( 925 е най – високата проба сребро) , а също от това дали то е изцяло сребърно или посребрено. Покупката на сребро се явява добър избор с оглед на непрестанно растящата му цена на световните борси.
Среброто помага на всеки от нас да се почувства елегантен и специален. То напълно оправдава максимата че не всичко красиво е скъпо. Преимуществата му пред останалите благородни метали продължават да привличат все повече хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *