Пръстени от стомана

Въпреки изискаността и благодарността на златото и среброто, понякога, по чисто медицински причини, не може да се се носят. Основният проблем е сплавта, от която се правят. Въпреки забраната за употреба на никел, нека не забравяме, че той придава белия цвят на „бялото злато“. В такива случай на помощ идва медицинската стомана. На много хора им бива препоръчвано да носят пръстени от стомана.

Дори най-точният термин е медицинска стомана. Всички хирургически инструменти са направени точно от неръждаема стомана. Те не потъмняват и не причиняват алергии. Това са характеристиките и на стоманата, която се използва в бижутерията. Нека не бъркаме пръстените, които се правят като масови бижута и тези от стомана. Какви видове пръстени може да откриете?

Сред едни от често предпочитаните пръстени от стомана са пръстените тип халка. Те биват изработени от стомана, а позлатата, която се нанася в изключително тънък слой- от злато 18 карата.

Освен изчистени, върху пръстените от неръждаема стомана място намират и красиви кристали Сваровски.
Ако сте от почитателите на полу – скъпоценните камъни, върху вашия стоманен пръстен може да бъде поставен сапфир например.

Унисекс халките на Булгари също не остават настрана. От тях също се предлагат разновидности, направени от стомана и керамика. Инкрустирани също с надписа на марката.

Стоманата също си има отличителен белег, който говори за качествена изработка. Или гаранция за медицинска стомана е номер 316L- това означава, че е с ниско съдържание на карбон.
Купувайки си пръстен от стомана, вие няма да имате постоянни грижи по неговата поддръжка. Носи се с години пи всякакъв вид дейност. А ако все пак искате да му придадете блясък, може винаги да използвате препарат, с който почиствате домакинските съдове в къщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *