Сребърно бижу с перли

Перлите са доказали своята красота в далечни времена. Както в миналото, така и днес те продължават да бъдат обект на засилен интерес от страна на жените. Тяхната висока цена е предпоставка да се създадат множество по вид имитации, но истински или не, перлите присъстват в кутийката за бижута на всяка жена. Най – ценени от специалисти и ювелири са естествените перли, резултат от играта на Природата. Днес, перли се добиват главно от района на Шри Ланка, Иран, Индия и Червено море.

Перлата започва своя живот като песъчинка, която попада в мида. След това започва процес, при който се отлагат пластинки с арагонит. Те се слепват една в друга и с течение на времето се оформя тялото на перлата. Интересен факт е, че перлата достига до големината на грахово зърно за период от цели 12 години. Бавният процес на сформиране на естествени перли е главният фактор за поддържането на тяхната висока цена.

Комбинацията на сребро и перла е една от най – често срещаните и харесвани. Сребърният блясък на метала се размива от нежната перлена повърхност. Перлите придобиват известност още в Древността. Освен като символ на просперитет, хората възприемали перлите като способ за успокояване на психиката и възвръщане на душевното спокойствие. Смятало се, че сребърно бижу с перли ще донесе дълголетие на своя собственик. Често правени сватбени подаръци били сребърни накити с перли. Вярвало се, че те ще запазят младото семейство и ще внесат топлота и разбиране. Пръстен изработен от сребро и вградена перла предпазвал този, който го носи от измама и крадци. Бижутата с перли спасявали страдащите от несподелена любов.

Лечителите вярвали, че ако перлата в бижу загуби своя блясък, това предвещава задаваща се болест. Все още се предава поверието, че сребърни украшения с перли ще предпазят своите собственици от главоболие и проблеми на храносмилателната система. Пръстен изработен от сребро с перла ще спомогне за смъкване на високото кръвно налягане. Сребърни обеци с перли ще помогнат за подобряване на нашето зрение. Носенето на бижута с перли ще помогне за отваряне на коронната чакра и гърлената чакра. Перлите помагат за развиване на духовността и самоутвържденито. Най – подходящо е те да бъдат носени вградени в обеци и пръстени. Без значение кой ги носи, перлите ще окажат благоприятно въздействие на целия човешки организъм. Астролозите ги определят като универсални и подходящи за всеки един зодиакален знак.

Оказва се, че освен красиви, перлите са и изключително благотворни и подходящи за всеки от нас. Вградени в сребърен накит, те приковават чуждото внимание и придават кралски вид на този, който ги носи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *