Сватбени бижута – съвети при избора

Онзи велик ден, които сте чакали толкова дълго настъпва! Сватбения ден е този момент от живота на всяка дама, в който тя трябва да изглежда, като ангел. Всичко което носите в този ден ще допринесе за да изглеждате така както сте мечтали от дете.

Бижутата избрани за сватбения ден са от изключително значение. Те трябва да бъдат съобразени с цялостния ви външен вид. Това че ще искате да впечатлите гостите с красиво бижу е ясно, но то не трябва да бъде по – атрактивно от самата сватбена рокля. Правилният избор на сватбени бижута ще подчертае както вашата красота, така и красотата на самата сватбена рокля. За много булки сватбения комплект бижута е символ на любов, обвързване, и смятат че ще бъдат с тях завинаги, и самият им избор доста ги притеснява.

Бижута за булки

Ние искаме да ви кажем, че повод за притеснение няма, предлагаме ви няколко съвета при избора на бижута, от които може да се възползвате, ако ви предстои това събитие.

Под наем, или може би не…

Когато започнете да оглеждате бижутерийните магазини първо трябва да бъдете наясно дали ще купувате, или ще взимате под наем комплект бижута. Ако имате усещането, че аксесоарите са просто необходимост за случая, не е нужно ги купувате, ако никога повече няма да ги използвате. Сърфирайки из нета ще попаднете на много магазини, които предлагат сватбени бижута под наем. За гостите няма да бъде важно колко скъпи, или с колко диаманта са обеците ви например. Това, което ще остане като спомен в съзнанието им ще бъде цялостното ви излъчване.

Сватбената рокля

Това, което трябва да направите също е да се уверите че комплекта бижута, които сте избрали подхожда на сватбената ви рокля. Прието е сватбената рокля да бъде бяла, но нека не забравяме, че традициите не са това, което бяха. И в този ред на мисли, ако вашата сватбена рокля не е бяла, се постарайте бижутата с които ще я съчетаете да бъдат подходящи. Формата и плата от който ще бъде изработена роклята ви също до известна степен определят и вида на бижуто към което да се насочите.

Поръчката

Не отлагайте поръчката на комплекта бижута за последния момент. Това тотално може да съсипе сватбения ви ден! В момента в който поръчате сватбената си рокля се ориентирайте и към поръчката на бижутата. Често пъти се получава така, че бижутата не изглеждат точно така както в каталога, или не стоят точно така, както сте си представяли. Точно за това навременната им поръчка ще предотврати паниката в последния момент.

Дневна или вечерна сватба?

Избирайте сватбените си бижута в зависимост от това дали сватбата ви ще бъде сутринта, по обед или вечерта. Ако мислите да се обречете във вярност сутринта, блестящите бижута не са правилния избор. Елегантни, класически, модни бижута са правилния избор за сватба която ще се състои пред деня. За вечерна сватба заложете на бляскавите бижута. Бижутата с кристали са изключително подходящи, защото чрез тях ще сияете още по – силно.

Финансите

Съобразете се със финансите с които разполагате. Сватбата е веднъж в живота за някои, но за други е доста често срещано явление. Затова нашия съвет е да не влагате прекалено много средства в аксесоари. Ако имате такива които се предават от поколение на поколение в семейството ви, би било чудесно. Всички тези бижута, които носят сантиментална стойност и са поне на 100 години, са пазени и поддържани грижливо.

Не прекалявайте с накитите!

Колие и обеци в повечето случаи са напълно достатъчни. Не е нужно да демонстрирате финансовите си възможности, като се появите с огромна огърлица, или няколко гривни. Ако роклята ви е дълбоко деколте заложете на нежно колие. Ако булчинската ви рокля е затворена в никакъв случай не слагайте каквото и да е колие над нея. Стилна гривна и обеци са напълно достатъчни. Сватбените бижута имат за цел да допълнят тоалета, а не обратното.

Това са няколко основни правила, които трябва да имате предвид при избора на бижута за сватбения ви ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *