Винтидж бижута

  Винтидж модата навлезе в арт средите и по всичко личи, че скоро няма да напусне модните подиуми и дизайнерските колекции. Интересното е, че освен в модата, винтидж тенденцията завладя и вътрешния интериор и бижутата. Но какво означава буквално винтидж? Думата може да бъде преведена като „ нещо старинно“, „ретро“. Тя произлиза от речника на винопроизводителите. С „ винтидж“, старите майстори на виното обозначават годината, през която е събрано гроздето за преработка в червената пивка течност. Когато се казва, че виното е „винтидж“, това не означава, че то е старо.

В модата, тази дума определя приндалежността към определена година или епоха. По отношение на бижутата, винтидж течението се оказа доста печелившо. Накитите, които са изработени по начин, правещ ги да изглеждат старинни са подходящи за допълванетo на ретро визията на всеки тоалет.

Трябва да се подчертае, че винтидж бижута не са украшения „втора ръка“. Те са нови и високо ценени. Уникалността им се крие в ретро елементите, които придават старинен вид на бижуто. Хубавото на този стил е, че самите ние можем да спестим от бюджета и да си напрваим винтидж бижу.За целта е необходимо да се снабдим с необходимите елементи като мъниста, перли и всякакви разноцветни топченца. Те се намират лесно в кутията за стари бижута, в антикварните магазини и на сергиите по базарите. За да се постигне желаната старинна визия трябва да се съобразят цветовете на частите, които ще използвате. Наблегнете на съчетания между златно и карамелено, червено и черно, черно и сиво и различни нюанси на зеления цвят.

При изработката на винтидж огърлиците се спазва правилото за редуване на големи и малки по размер перли или мъниста. Характерен белег на всяко винтидж бижу е красивата закопчалка. Тя винаги съдържа орнаменти и сама по себе си представлява бижу. В антикварните магазини могат да се открият старинни джобни часовници, медали и брошки. Дизайнерите на бижута отдавна започнаха да съчетават тези елементи в своите колекции. С малко помощ и въображение, старият джобен часовник се превръща в красиво старинно колие.

Перлите присъстват неизменно във винтидж визията. Те се свързват с разкоша на отминалите кралски векове. Дрехите на кралиците са били украсени с тях. Това ги прави подходящи елементи за изработка на новите стари бижута. Медальони от злато, брошки от сребро и гривни с мъниста, те успяват да възвърнат романтиката на вече отминалото време. Накитите са подходящи както за официални вечери и изискани приеми, така и за романтична среща. Да си винтидж не е демоде, това е мода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *