Влияние на розовите камъни в бижутата

Розовият цвят е цвета на щастливците. Той може да бъде определен повече като нюанс, отколкото като самостоятелен цвят. Розовото съчетава в себе си силата и неукротимостта на червения цвят и чистота и нежността на белия. Целият свят свързва нежното розово с проявата на женственост и любов. В бижутерийното производство, розовите камъни са изключително ценени. Сребърните колиета с розов камък са обект на желание от всяка жена. Колкото по – наситен е цветът, толкова по – голям е енергийният му запас. Розовите камъни са подходящи за бижутата на нежните по душа, романтиците и късметлиите.
При инкрустиране на бижута с розови камъни, ювелирите се спират върху розовия кварц, розовите корали, родонита, родохрозита и диамантите с розов цвят. Розовият кварц е изключително подходящ за бижута, които се подаряват на любимата жена. Това е камъкът на любовта и силните чувства. Всички розови камъни се възприемат като силни талисмани за привличане на любов. Най – добрият от тях е сребърно колие с висулка от розов кварц. Колкото по – близо до сърцето е висулката, толкова по – добре за носещия го. Вярва се, че бижуто работи като компас за своя собственик и розовият камък ще му покаже посоката, в която да върви, за да срещне своята любов.

Розовият цвят се свързва със сладостта на живота, деликатността и позитивизма. Бижуто с розови камъни спомага за по – добра физическа и умствена релаксация. Но съчетавайки накитите с тоалета си, трябва да внимаваме да не прекрачваме „ розовата граница“. Смята се, че прекалената употреба на розовия цвят изморява по – лесно човешкото съзнание. Ако камъкът е в нечист розов цвят, той може да доведе носещия го до прекомерна еуфория и експресия. Според запознатите със силата на цветовете, розовите камъни засилват в положителен аспект отношенията ни с близките и бизнес партньорите. Бижуто с камък в розов нюанс е подходящо за тези от нас, които притежават душа на поет. То е и за хората, които виждат света в тъмнина. Розовото повдига настроението.

Астролозите съветват да носим бижута с розови камъни във вторник. През този ден от седмицата, освен красив накит, ние ще носим и силен талисман. Според последователите на нетрадиционните практики за лечения, розовите камъни спомагат за подобряването на храносмилателната и дихателната системи. Бижутата с розови елементи подобряват общото състояние на кожата и очите.

Розовият камък е олицетворение на грижата и нежността. Ювелирите го предпочитат за инкрустация на сребърни предмети. Камъните с този цвят докосват чувствителната душа и даряват покой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *