Влияние на сините камъни в бижута

Синият цвят е един от основните цветове. Когато подбираме бижу със син камък трябва да бъдем внимателни с неговите нюанси. Синият цвят може да окаже различно влияние върху личността в зависимост от наситеността си.
Известни със синия си цвят са камъните ларимар, лазурит, сапфир, аквамарин и танзанит. Докато аквамаринът може да варира от светлосин до тъмносин, то характерното за танзанитът е, че той съществува единствено в тъмния вариант. Бижутерите използват сините камъни както за инкрустация на сребърни накити, така и за украса на златни украшения. Всичко зависи от предпочитанията на клиентите.

Цветът се свързва с чистотата, истината и доверието. Тъмносиният цвят е цветът, който носи  със себе си спокойствие и доверие. В него липсват други цветови нюанси и това го прави подходящ за нервните хора. В периода на Средовековието, свещениците носели пръстени, украсени със сапфир. Тези бижута се смятали за израз на духовността и християнската добродетел.

Синият цвят се свързва с небето и водата. Когато камъкът е в по – светъл нюанс, той олицетворява водната стихия. Бижуто със светлосин аквамарин ще ни направи спонтанни и експериментиращи. То засилва човешкото въображение. Когато се избира бижу със светлосин камък трябва да се спази правилото, че в камъка не бива да се откриват други цветови примеси. Ако светлосиният цвят е размит, той ще доведе собственика на бижуто до малодушие и нерешителност. Съмнението ще се загнезди в човешката душа и ще унищожи доверието ни в хората. При тъмносините камъни с други цветови примеси се наблюдава възможността те да ни направят непостоянни. Чистият тъмносин цвят спомага за изграждането на твърд и упорит характер.

Още преди години, хората са възприели синия цвят за „мъжествен“. Със сини дрехи се обличат момченцата, а с розови – момиченцата. Когато подарявате бижу на мъж е добре да се съобразите с тази максима. Масивен златен пръстен с тъмносин камък би бил добър избор. Но сините камъни не са само за мъжете. Колкото по – фино е бижуто, толкова по – подходящо е да бъде носено от жена. Целият свят видя прочутия годежен пръстен на Кейт Мидълтън. Сребро и син сапфир се вплитат в едно, за да създадат блясък и елегантност.

Според астролозите е от значение дали камъкът в нашето бижу е светлосин или тъмносин. Ако накитите ни са с камъни в светъл тон, то е добре да ги оставим за петък. Петъчният ден се свързва с планетата Венера. Ако бижуто е с камък с тъмносин цвят, то може да бъде носено в четвъртък. Денят се намира под влиянието на Юпитер. Цветът спомага за успокояване на нервната система. Той има способността да засили концентрацията.
Синият цвят очарова както в тъмния, така и в светлия си вид. Колкото по – наситен е той, толкова по – подходящ е за силните духом. Светлите нюанси са предпочитани от романтиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *