Влияние на сивите камъни в бижутата

Сивият цвят не е сред най – предпочитаните от жените за техните бижута. Докато модните дизайнери смело изработват своите модели в сивата гама, то бижутерите са предпазливи при употребата на този цвят за бижута. Камъните със сив цвят не са приемлив избор, както за бижута изработени от сребро, така и за златните накити. Хората, които притежават по – авантюристичен дух предпочитат да носят огърлици изработени изцяло от съответните камъни. Сивият цвят се счита за неутрален. Той е смес от силния черен и чистия бял цвят. При смесването си, двата цвята губят силното си значение. Техните характеристики се притъпяват.

 
Към сивите камъни ползвани от ювелирите се включват авантюринът в сив нюанс, морионът – също в сив нюанс и сивите кристали. В зависимост от наситеността на сивия цвят, камъкът може да бъде използван за инкрустация на сребърни бижута. Сивите камъни се свързват със способността да потискат загубите. Бижутата със сиви камъни са подходящи за хората, които практикуват рискован бизнес.

Сивият цвят не е препоръчителен за всеки човек. Този цвят е способен да обезличи човешката личност. Единствено силните по дух могат да си позволят сиви камъни в своите бижута. Цветът наподобява този на монетите. Поради тази причина, сивите камъни са подходящи талисмани за привличане на богатство. Според някои, сивият цвят е цвета на болестите. В действителност, той е способен да изтощи човека, който го носи. Не бива да се прекалява с неговата наситеност. Ако носите сребърен пръстен със сив камък, то вие не се нуждаете от други акценти в този цвят във вашата визия. Като неутрален цвят, той изгражда стена около този, който го носи.

Бижуто със сив камък се превръща в талисман за този, който знае към какво се стреми. То отблъсква негативното влияние и отразява лошите помисли в този, които ги изпраща. Накитът със сив камък работи за постигане на хармония и баланс в организма на своя собственик. Сивото спомага за откриванете на идеалните чувства. Чрез този цвят, ние придобиваме способността да откриваме в живота това, което ни радва. Бижутата със сиви камъни не се препоръчват на меланхоличните хора. Този цвят влияе пагубно на тяхната психика. За тях е по – добре да се насочат към оранжеви, жълти и червени камъни.

Според астролозите, бижутата със сиви камъни могат да бъдат носени в понеделник. Тогава те засилват своята сила за привличане на късмет и пари. Сивият цвят се характеризира със способността да изгражда сила и увереност в човешкия характер. Ако не сте индивидуалисти със свободен дух, то пропуснете сивите камъни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *