Влияние на виолетовите камъни в нашите бижута

Подобно на червеният цвят, виолетовият е също натоварен с двойна символика. От една страна, той събира в себе си положителна енергия, а от друга – съхранява огромно количество отрицателен заряд, който може да повлияе на по – слабите психически. Виолетовите камъни са предпочитани от бижутерите за инкрустация на сребърни бижута.
Камъни с този цвят са известният аметист, иолит и чароит. Когато се подбира бижу с виолетов камък е добре да се внимава за чистотата на цвета. Смята се, че виолетово с други цветови примеси ще доведе този, който го носи до малодушие и отпуснатост. Виолетовият цвят се свързва със силата, властта, щедростта, великодушието, милосърдието и почитта. В древността, виолетовото и неговите нюанси не се срещали толкова често в природата. Цветът бил определен като царски. Не случайно, дрехите на владетелите били в пурпурен цвят. Хората свързвали цвета с мистиката, страстта и траура.

Днес се вярва, че бижуто с виолетов камък ще спомогне за отваряне на съзнанието на носещия го към Вселената. Виолетовите камъни са способни да осъществят връзка с духовната ни същност. Много хора решават да се снабдят с бижу с аметист. Камъкът и неговият цвят предпазват носещия го от зловредно влияние. Виолетовото действа на човешкото подсъзнание като ни прави креативни, самостоятелни, страстни и чувствителни. В страни като Ирландия и Шотландия все още съществува традицията аристократичните родове да носят бижута с виолетови камъни. Според тях, цветът е белег на аристократичния произход и носенето му е въпрос на чест.

Бижутата с виолетови камъни не са подходящи за тези от нас, които изпадат лесно в меланхолични настроения. Виолетовото е способно да внесе доза тъга и траур в нашето настроение. За разлика от червения цвят, виолетовият не съдържа огромни запаси от положителна енергия. Той се смята за един от най – трудните за възприемане цветове. Пръстенът с виолетов камък е считан за талисман, който ни помага да пазим чуждите тайни по – добре. Бижуто с виолетов цвят е подходящо за хората, които се намират в еуфорично настроение и не могат да се съсредоточат върху дейността, с която се занимават. Цветът се характеризира с благотворното си действие върху тези от нас, които се чувстват физически уморени. Поглеждайки към сребърния пръстен с аметист или чароит, ние позволяваме на нашите очи да отпочинат. Според астролозите планетата, която съответства на цвета е Сатурн. Това означава, че бижутата с виолетов цвят са подходящи за носене през съботния ден.

 

Аметистът е най – популярния виолетов камък. Чароитът е рядко срещан, а за иолитът не се знае достатъчно. Това, което обединява тези камъни е тяхната красотата. Съчетайте бижуто с виолетов елемент с вашия тоалет и бъдете сигурни, че ще съберете комплименти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *