Влияние на зелените камъни в бижутата

Зеленият цвят е често срещан в света на ювелирното производство. Дали ще бъде златен пръстен или сребърни обеци, това зависи от въображението на дизайнера и способността на бижутера. Зеленото е цвета на живота и радостта. Повечето хора свързват червеното с любовта и радостта. Истината е, че първоначално зеленият свят е притежавал характеристиките на червения. Има запазени картини, в които са изобразени сърца, символизиращи любовта в зелен цвят. С течение на времето, масовата култура налага представите за „ червената любов“ и зеленият цвят отстъпва от човешките чувства. Но никой не може да промени факта, че това е цвета на природата и зараждащото се ново начало. Зеленото е символ на загърбване на стария път и поемане по новия. Бижутата със зелени камъни са отлични талисмани, когато са подбрани правилно.

 
Често употребявани в бижутерното производство зелени камъни са малахитът, хризопразът, нефритът и хризолитът. Трябва да споменем и скъпоценния изумруд. Той се слави като един от най – скъпите скъпоценни камъни. Носейки бижута със зелени камъни, ние се зареждаме с енергия. Цветът символизира благополучието, надеждата, спокойствието и плодородието. Когато избираме накит със зелен камък трябва да бъдем внимателни по отношение на чистотата на цвета.

Вярва се, че камък в нечист зелен цвят е способен да отрази негативно влияние върху този, който го носи. При съчетаване на бижуто с нашия тоалет не бива да осигуряваме превес на зеления цвят. Ако той присъства в нашите бижута, то дрехите ни трябва да бъдат в друг цвят. Според запознатите с цветовата терапия, „зелената визия“ засилва алчността в човек и неговото желание да притежава материални ценности. Ако дамите искат да съхранят младостта, то пръстен с хризолит би им помогнал. Освен,че камъкът ще разпростре благотворното си влияние върху човешкия организъм, неговият цвят ще направи носещия го по – спокоен и отворен към света.

В Древността, зеленият цвят е бил почитан от келтските племена. Те обожествявали природата и всичко свързвано с нея. В Съвремието, зеленото е цвета на вечно уморените хора. Той е способен да ни зареди със сила и да събуди нашия ум. Според лекуващите на базата на цветовия спектър, бижутата с камъни в този цвят ще спомогнат за повишаването на защитните сили на организма. Зеленото забавя сърцебиенето.Сребърна гривна с хризопраз ще успокой нашата психика. Според астролозите, накитите със зелени камъни трябва да бъдат носени в понеделник. Този ден е под влиянието на Луната. Поради нейното успокояващо влияние е добре, зеленият камък да бъде съчетан със злато. Златното бижу ще ни зареди с енергия и сили за началото на новата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *