Връзка между мода бижута

Ако се върнем назад в историята, бижута е имало още в Древен Египет. Египтяните са известни със своите стъклени перили, които са оцветявали, за да създават илюзорни ефекти- като този от полускъпоценни камъни например.
В по-близък исторически план понятието модни бижута се появява през 20-те години. Това се случва благодарение на Коко Шанел, които умело вплита в своя колекция бижута (кристали, перли), които не са от истински материал. С това се дава началото на масовото производство на бижутата. Дори в началото те са били далеч от метрополиите, които са били мека на модата.
Масовите бижута се прозивеждат от обикновени материали. Това ги прави достъпни за повече хора, а възможността за комбинация на отделните материали позволява богат асортимент.
Днес те са станали неразделна част от ежедневието ни. Има за всеки вкус- уникати, дизайнерски, сребърни, златни.
Ако обичате сами да създавате своите модни концепции и имате виждане как да комбинирате цветове и десени то най-подходящото решение за вас са дизайнерските бижута. Може просто да вземете своята дреха, да отидете в някое ателие за изработка на дизайнерски бижута, да разкажете за вас и стила ви. Там ще намерят най-подходящото решение. Дори може да се питате да нарисувате модела, който ви е в главата. Специалистите в тези ателиета знаят, кое е най-подходящото за вас.
Ако сте истински ценител на бижутата, то навярно знаете, че уникатите са едни от най-скъпите модели. Чрез ръчна изработка и изключителна прецизност те се изработват в специални ателиета. За разлика от дизайнерските обаче, уникатите не са по джоба на всеки.
Днес сред масовите бижута, в които често се вплитат добре шлифовани кристали са златните и сребърни украшения. Определено те са тези, които могат да направят тоалета доста атрактивен. В същото време златото сякаш се е превърнало в белег за благосъстояние. Когато един мъж иска да подари годежен пръстен материалът трябва да е злато или сребро с камък. Причината да има диамант е в символното му значение. Неговата твърдост, чистота и благородност символизират връзката между мъжа и жената. Думата диамант прозилиза от гръцки и означава непобедимост. Идеята е те да останат заедно и да бъдат неподвластни на изкушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *