Хризолит и сребро

Хризолитът е познат още под названията оливин и перидот. Цветът му се размива между цвят на маслина, светло зелено и жълто. Зелените отблясъци го карат да изпъкне много добре на фона на бялото и студено сребро. В бижутерийното производство, камъкът се среща под названието перидот. В неговият състав се откриват магнезиев силикат и желязо.

В миналото, хризолитът бил наричан „камък на дракона“. Хората го откривали във вулканите на Хангайските планини. По – късно, камъкът добил популярност в Европа. През 19 век, френските бижутери започнали да вграждат в почти всяко едно бижу частица от камъка хризолит. Според древните мистици, камъкът е най – подходящ за младите и буйни по душа хора. Хризолитът предпазва от неразумни постъпки този, който го носи. Действието на камъка се засилва изключително, ако той бъде носен вграден в сребърен пръстен.

Източните лечители смятат, че хризолитът влияе изключително добре на слънчевия сплит. Сребърно колие с висулка от камъка ще подобри емоционалното състояние на човека, който го носи. Гривна изработена от сребро и украсена с хризолит ще окаже благотворно влияние на хората, които страдат от ниско кръвно налягане. На тези, които желаят да подобрят своето зрение се препоръчва носенето на обеци с малки парченца хризолит.

Старите хора все още вярват в поверието, че камъкът помага за решаване на проблема със заекването. Пръстен изработен от сребро и хризолит ще предпази организма от атаките на вируси и настинки. Мистиците препоръчват бижута с този камък на хората, които се занимават с изкуство и творчество. Хризолитът е известен с това, че събужда въображението и възвръща радостта от живота. Хората, които имат кошмари и не могат да спят добре могат да изпитат благотворния ефект на камъка, като поставят малко парче от него под възглавницата си. Сребърно бижу с хризолит ще даде познание за висшите закони на този, който го носи.

Пръстен с този камък се препоръчва на хората, които се занимават със съдебни дела. Според астролозите, тези от нас, които са родени под знака на Лъв, Близнаци и Дева трябва да имат поне едно сребърно бижу с хризолит. Камъкът оказва благоприятно въздействие и на представителите на всички останали зодии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *