Жадеит и сребро засилват мъжката енергия

  Жадеитът е камък, който може да бъде срещнат често в сребърното бижутерийно производство. Камъкът е предпочитан за инкрустация на колиета. Притежава красив и наситен зелен цвят, който изпъква добре на фона на цвета на среброто.
Камъкът жадеит се оприличава на нефрита. Камъкът се определя като съединение на силициевия двуокис. Жадеитът е твърд минерал и се подлага лесно на полиране. Тези качества го правят желан компонент в ювелирното производство. Цветът на камъка се размива между изумруден, светло зелен и прозрачен. Камъкът жадеит може да притежава розов, лилав или синкав нюанс.

Най – големите находища на жадеит са разработени в региона на Северен Урал, Италия, САЩ и Япония. Жадеитът е изключително подходящ за носене под формата на всякакви сребърни бижута. Сребърно колие или гривна ще окаже благотворно влияние върху сърцето и кръвното налягане. Пръстен изработен от сребро с вграден жадеит ще помогне за премахване на умората на очите и подобряване на зрението.

Днес, камъкът е популярен сред последователите на тибетската и китайска медицина. Те смятат, че бижу с жадеит ще зареди с положителна енергия човешкия организъм. Камъкът инкрустиран в сребърен пръстен е подходящ за носене от мъже. Това бижу ще засили мъжката енергия. Според запознатите с нетрадиционната медицина, камъкът влияе на сърдечната чакра и слънчевия сплит. Сребърно украшение с жадеит ще помогне за преборването на високото кръвно налягане и същевременно ще кали волята на този, който го носи. Смята се, че камъкът носи със себе си смелост, скромност и интелигентност.

Сребърни колиета с жадеит се превръщат в амулети, които предпазват от беди и лош късмет. Носенето на бижу с този камък ще помогне за вземането на правилни решения и ще внесе спокойствие в душата. Сребърен пръстен с жадеит ще бъде подходящ аксесоар за всички, които се развиват в правната система, т.к. камъкът засилва чувството за справедливост. Собствениците на накити с жадеит трябва да знаят, че ако повърхността на камъка потъмнее е достатъчно да бъде подложен под течаща вода. Астролозите препоръчват сребърни бижута с жадеит да бъдат носени от тези от нас, родени под знаците на Лъв, Козирог и Рак. Смята се, че камъкът няма да прояви благотворно действие при представителите на водните зодии.

Жадеитът е приказно красив камък. Едва ли съветите на астролозите биха спрели нокой от нас от покупката на красиво сребърно бижу, инкрустирано с този камък. А какво би могло да се случи, освен да получите един – два комплимента за накита си в повече?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *