Златните гривни като неизбежно украшение

golden-bracelet-300x296Историята на златните гривни ни връща далеч преди Бронзовата епоха. Тогава са се използвали бижута за врата и ръцете под формата на гривни от много елементи. След това хората откриват, че бронзът и медта са метали, които се поддават на обработка, пластични са и започват да изработват фигурки. За какво служи златната гривна? Истината е, че златната гривна произлиза от сребърната. Хората първоначално са носели сребърни гривни. Те са служели и като обменна единици, когато са били сребърни. При келтите гривната се е предавала на победителя, като символ на власт. При ловците гривната е трябвало да ги закриля.

През Ренесанса, наравно със сребърната гривна, започват да се носят и златни гривни.
Днес съществуват различни модели. Ако искате да подарите гривна на най-добрата си приятелка и тя да носи послание, нека да ви дадем идея. Една от най-красивите гривни, символ на приятелството, може да намерите в магазин Сваровски . Тя е съставена от две части, които са под формата на възел. Тези възли са съединени с елемент под формата на кукичка. Той е частта в гривната, върху която са инкрустирани камъни.

Ако предпочитанията са насочени към изчистени модели, то марката „Christ” е сред най-добите производители на традиционни гривни. Сред техните модели има изчистени златни гривни. Те са твърди, изцяло затворени. Също така предлагат редица гривни – синджири. Плетеницата на синджирите е различна и с различна големина.
Изборът на златна гривна винаги остава само и единствено личен, не че при другите накити не е така! В такъв случай е добре да се знае, че единственият фактор, който може да окаже влияние върху това, някоя гривна да не ви стои толкова добре е изящността на китката. Жени с по-изваяна китка спокойно може да предпочитат по къси гривни. Тя може да не е подвижна и ще стои страхотно. Нека онези от вас, които са с по-широки китки не пробват този експеримент. Бижутерите казват, че къса гривна не стои добре на такива ръце! Може да си харесате гривни с допълнително удължение, за да виси например, с висулки. Когато трябва да решите дали гривната да е твърда и изцяло затворена или полуотворена, то нека кажем, че полуотворената златна гривна може да стои еднакво добре и на двата типа.
Не на последно място е важно да имате предвид, с какво може да комбинирате вашата гривна. Все пак имате достатъчно обеци, колиета, пръстени. Старайте се елементите да не са много различни, а с възможност за комбиниране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *